11 juli 2022

Nieuwsbrief 6 – 2022

Datum: 11 juli 2022
Onderwerp: Nieuwsbrief 6 – 2022
Beste bewoner/1e contactpersoon,

In deze nieuwsbrief informeren we u over de onderstaande punten:

  • Evaluatie familieavond
  • Muziekavonden
  • Vrijwilligers gezocht
  • Zorgkaart Nederland
  • Postvakjes

Evaluatie familieavond

Woensdag 22 juni heeft de eerste familieavond plaatsgevonden. Alle aanwezigen waren, voor zover ons bekend, onverdeeld enthousiast.

Gedurende de avond hebben Ellen Tabeling en Brechje Jeuken zich voorgesteld. Ellen Tabeling in de vorm van cliëntvertrouwenspersoon en Brechje Jeuken als celebrant bij levensceremonies.

Brechje zal de aankomende tijd, voorlopig 1x per maand, langs komen op het Zorgkwartier om laagdrempelig kennis te maken met de bewoners. Brechje heeft zich de afgelopen jaren toegelegd op o.a. een stukje zingeving en rouw- en verliesverwerking. Mocht u, uw familielid of onze collega’s denken dat een gesprek met Brechje van meerwaarde kan zijn voor uw familielid/naasten dan kunt u of dan zullen wij dit bespreekbaar maken.

Mocht u hier vragen over hebben kunt u terecht bij de EVV-er of bij José of Jordi voor meer informatie.

Gedurende de avond is ook de Medezeggenschapsraad (MR) voorgesteld. Helaas waren 2 van de 3 bestaande leden verhinderd. Op moment van de familieavond bestond de MR uit Joyce Willems – Knoops, Piet Swinkels en Rene Geurts. Tijdens de familie avond hebben Karin Frederix en Gea Cremers zich ook aangemeld voor de MR. Mocht u interesse hebben om deel te willen nemen aan de MR kunt u dit kenbaar maken bij Jordi of José.

Na het voorstelrondje hebben Petra en Anita, twee van onze verpleegkundige, u meegenomen in een dagje bij het Zorgkwartier. Hoe ziet een dag eruit en welke werkzaamheden komen er zoal voorbij. Na het gesprek met Brechje is er nog ruimte geweest voor het uitwisselen van ervaringen en kennismaken met elkaar.

De volgende familieavond staat gepland op donderdag 17 november 2022. Reserveer de datum alvast in u agenda. T.z.t. zal er meer informatie volgen!

Muziekavonden

Aankomende periode staat er geregeld een avondje muziek op het programma. Voel u vooral vrij om een keer aan te sluiten bij zo’n avond om samen met u familielid of naasten te genieten van een stukje muzikaal amusement.

Aankomende donderdagavond zal de Joekskapel “Zuutjes án” komen optreden om 19.00 uur in de tuin van Zorgkwartier. Het kan zijn dat er niet altijd voldoende vrijwilligers zijn. Mocht u zien dat er wat hulp of ondersteuning nodig is bij het inschenken van koffie/thee of wat fris, voel u dan vooral vrij om even te helpen.

Vrijwilligers gezocht

De vele activiteiten die we proberen te organiseren kunnen niet zonder de ondersteuning van
vrijwilligers. We hebben inmiddels een vast groepjes dames en heren die ons ondersteunen
bij activiteiten.

Mocht u het leuk vinden om ook zo nu en dan te ondersteunen bij wat activiteiten (bijv. de muziekavonden) of zo nu en dan eens een ronde te gaan fietsen op de duo-fiets of te gaan wandelen dan is alle hulp welkom. Zeker in de periode nu de vakanties eraan komen.

Daarnaast een oproep van onze Zorghulpen/gastdames. Op zondagochtend koken de Zorghulpen de warme maaltijd voor de bewoners. Mocht u het leuk vinden om af en toe een keer te helpen met koken samen met de Zorghulpen, dan zouden ze dat enorm kunnen waarderen. In het kader van vele handen maken licht werk daarom de vrijblijvende oproep:

Wie wil er op zondagochtend af en toe komen helpen met koken voor de bewoners?

Mocht u iets willen of kunnen betekenen, dan horen we dat graag en kunt u dat kenbaar maken bij José of Jordi of mailen naar info@zorgkwartiervenray.nl.

Zorgkaart Nederland

Tijdens de familieavond hebben we dit punt ook aangehaald. Voor externe partijen, zoals bijv. de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) is de beoordeling die een zorgorganisatie krijgt op Zorgkaart Nederland, een belangrijke pijler om de ervaren kwaliteit van zorg te toetsen.

Normaliter wordt er vanuit het cliënttevredenheidsonderzoek dat we 1x per halfjaar doen, gekoppeld aan de ZorgLeefPlanBespreking, een link gemaakt met Zorgkaart Nederland. Voor ons is dat helaas niet het geval tot op heden waardoor we erg weinig (9 in twee jaar) hebben op dit moment.

U zou ons enorm helpen om een beoordeling achter te laten op Zorgkaart Nederland via https://www.zorgkaartnederland.nl/zorginstelling/particulier-woonzorgcentrum-zorgkwartier-venray-venray-10012805.

Postvakjes

Een kleine reminder over de postvakjes. We bemerken dat er geregeld veel post, lang blijft liggen. Denkt u eraan als uw familielid/naasten op een van de kamers 1 t/m of 11 t/m 18 woont om zo nu en dan aan de collega’s te vragen of er post is.

We bemerken dat dit al langere tijd wat stroef loopt en geregeld eens vergeten wordt. Heeft u een suggestie ter verbetering voor de zakelijke post, dan horen we dat natuurlijk graag van u.

We hopen u op deze manier voldoende te hebben geïnformeerd. Mocht u vragen hebben vernemen we dat natuurlijk graag.

Met vriendelijke groet,

Jordi Stammen en José Peeters
Zorgondernemers Zorgkwartier Venray

Duofiets reserveren
Wil je onze duofiets reserveren? Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met je op.