Leven en beleven

Zorgkwartier Venray zet de kwaliteit van leven zoals deze thuis ervaren werd voort.
Zorg & welzijn, zelfredzaamheid, zelfregie maar vooral een zinvolle invulling van de dag vinden we erg belangrijk. Dit betekend dat wij de zorg afstemmen op de wereld, mogelijkheden, wensen, behoeften en gewoontes van onze bewoners. Op deze manier sluiten we aan bij wat de bewoner nodig heeft. Dit doen we ook op het gebied van activiteiten. Iedere week is er een gevarieerd aanbod aan activiteiten samengesteld en zetten we in op voldoende activiteitenbegeleiders in de huiskamer.
Activiteiten
Naast gezamenlijke activiteiten zoals handwerken, geheugenspelletjes, kienen of muziek, is er bij Zorgkwartier Venray ook aandacht voor individuele activiteiten of activiteiten buiten de deur.

Denk hierbij aan een eigen kaart clubje of Jeu de Boules. Maar zeker ook een kop koffie in het centrum of een ijsje tijdens de wandeling op een mooie zomerse dag.

De Zorgkwartier Venray bus, tot stand gekomen door onze sponsoren, zorgt ervoor dat we ook wat verder van huis een leuke activiteit kunnen organiseren zoals naar de dierentuin of een lekkere kop koffie buiten Venray.
Samen met de bewoners wandelen we een of twee keer per dag een ronde. Natuurlijk afhankelijk van het weer. Daarnaast stimuleren we bewoners deel te nemen aan dagelijkse activiteiten zoals tafels dekken, was vouwen of samen met de tuinman tuinieren.

Naast de dagelijkse beweging is er ook wekelijks een moment ingepland om te bewegen onder leiding van een beweegdocent. In samenwerking met Samen in Beweging worden bewoners, ieder op eigen niveau, uitgedaagd in beweging te blijven.
Vitaliteit
Verse maaltijden
Iedere dag een verse maaltijd op tafel, bereid door Harry onze kok samen met de bewoners. Voor veel ouderen is het moment van de maaltijd thuis een verplicht moment.

Wij zorgen ervoor dat eten weer een feest wordt. Verse producten, vergeten groentes en een gebakken stukje vlees maken dat eten weer de beleving kan worden zoals die hoort te zijn.
Wonen bij Zorgkwartier Venray voelt niet als wonen in een traditioneel verpleeghuis. Onze huiskamers hebben veel lichtinval en voelen ruim aan. De inrichting is gericht op bewoners van nu en op die van de toekomst.

De kamers van de bewoners zijn naast de gebruikelijke voorzieningen ook voorzien eigen sanitair en airco.
Wonen
Duofiets reserveren
Wil je onze duofiets reserveren? Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met je op.